ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Με αφορμή το χτύπημα στο μετρό Συγγρού - Φιξ και αλλού



Πρόσφατα έγιναν  βανδαλισμοί  σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις  σε σταθμούς του Μετρό.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά:
Τέτοιες ενέργειες  δεν  έχουν καμιά σχέση με το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω», είναι τελείως αντίθετες με τους σκοπούς του και την λογική του.  Και βέβαια ας μην διαφεύγει από την προσοχή κανενός. Διευκολύνουν σημαντικά την κυβέρνηση  να εντείνει την καταστολή  και να κάμψει την απήχηση του «Δεν πληρώνω» στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου:

o   Επιβάλλει χαράτσια και φόρους στους πολλούς.
o   Κάνει πλάτες στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους Τραπεζίτες.  
o   Πετσοκόβει τους μισθούς μας,  και τις συντάξεις μας.
o   Έχει χαρίσει 108 δις στις Τράπεζες.
o   Κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, καταργεί το κοινωνικό κράτος.
o   Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία.

Οι μεγαλοεργολάβοι που είναι ταυτόχρονα καναλάρχες και ιδιοκτήτες εφημερίδων, ο κάθε Μπόμπολας, μαζί με την κυβέρνηση, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται το «Δεν πληρώνω». Το «Δεν πληρώνω  τα χαράτσια σας, τα διόδια σας και πάνω απ΄όλα το χρέος σας που το ρίχνετε στην πλάτη τη δική μας, των παιδιών και των εγγονών μας» που αρχίζει να ακούγεται απ΄όλο και περισσότερα στόματα.

Εμείς αντιστεκόμαστε, δρούμε ανοικτά, με ακάλυπτα πρόσωπα, και έχουμε αιτήματα που ενώνουν τους πολλούς:

Θέλουμε να παραμείνουν οι συγκοινωνίες, η παιδεία, η υγεία, δημόσια αγαθά, να μην ξεπουληθούν για να βγάζει ο κάθε μεγαλοτραπεζίτης κέρδος  παίζοντας με τις πιό στοιχειώδεις μας ανάγκες.  Εμείς δεν καταστρέφουμε την δημόσια περιουσία. Την προστατεύουμε γιατί την έχουμε ακριβοπληρώσει όλοι οι εργαζόμενοι και μάς ανήκει..

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τα απανωτά χαράτσια στις συγκοινωνίες, στα διόδια και στα νοσοκομεία σήμερα, στη ΔΕΗ αύριο,  στο νερό και σε κάθε κοινωνικό αγαθό. Λέμε ναί στην ανυπακοή όχι γιατί είμαστε με το τζάμπα,  αλλά γιατί όλα αυτά έχουν ήδη πληρωθεί δύο και τρείς φορές  απο τους φόρους μας. Γιατί όλα αυτά τα χαράτσια, ότι βγαίνει απο την τσέπη μας,  τα πάντα πάνε στο βαρέλι δίχως πάτο του χρέους, πάνε στα ταμεία των Τραπεζών.  Και αυτό μάς το κρύβουν με κάθε τρόπο, η κυβέρνηση, η τηλεόραση τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες τους,  που μάς αραδιάζουν ένα σωρό ψέμματα μόνο και μόνο για να μην  συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της απάτης τους και «ξεσηκωθούν και οι πέτρες».


Συνέλευση Λόφου Λαμπράκη (Νέος Κόσμος)
Επιτροπή "Δεν Πληρώνω" Νέας Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


25Mgr - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP